Κρυφός φωτισμός

Αν είναι κάτι που συνάδει με την ζωντάνια, την κομψότητα και το στυλ σε έναν χώρο, τότε αυτό είναι χωρίς αμφιβολία ο κρυφός φωτισμός!

Η γενικότερη διακόσμηση και οι επιλογές των χρωμάτων στους τοίχους σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο, όμως ο φωτισμός είναι στο τέλος αυτός που θα αναδείξει τα αντικείμενα που εσείς επιθυμείτε να τονίσετε μέσα στο σπίτι σας. Πραγματικά, είναι τόσο απλό! Τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί στο φως, αντίθετα στο σκοτάδι είναι δύσκολο και πολλές φορές αδύνατο να διακρίνουμε το οτιδήποτε.

Σε όλο αυτό το παιχνίδι μεταξύ “φως – σκοτάδι”, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο κρυφός φωτισμός, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα καθώς εστιάζει στα αντικείμενα που εσείς επιλέγετε να αναδείξετε και να δώσετε έμφαση.

Όλα αυτά ισχύουν φυσικά τόσο για εσωτερικούς χώρους όσο και για εξωτερικούς. Αν δεν θέλετε λοιπόν να συμβιβαστείτε με μια συμβατική λύση ενός, μόνο, κρεμαστού φωτιστικού ή φωτιστικού δαπέδου αλλά επιζητάτε λύσεις που θα σας ξετρελάνουν και θα φτιάξουν την ιδανική ατμόσφαιρα στον προσωπικό σας χώρο όπως τον έχετε ονειρευτεί, εξοπλιστείτε με φαντασία και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως LED ταινίες και LED σποτ, και ξεκινάμε!

κρυφός φωτισμός κρεβατοκάμαρας

Γιατί να προτιμήσουμε τις ταινίες LED;

Ο κρυφός φωτισμός, ο φωτισμός δηλαδή με μέσα που δεν είναι άμεσα ορατά στο μάτι αποτελεί μια πολύ μοντέρνα επιλογή διακόσμησης εσωτερικών χώρων. Προσφέρει άπλετο φως σε κάθε χώρο, με διακριτικότητα. Οι εφαρμογές του πολλές: κατασκευές με γυψοσανίδες σε κουζίνες, υπνοδωμάτια, σαλόνι, επαγγελματικούς χώρους, bars και χώροι μαζικής εστίασης. Ακόμη τον συναντάμε σε σκάλες, ντουλάπια και έπιπλα.

Κάτι που χρησιμοποιούσαμε παλαιότερα είναι οι φωτοσωλήνες, ενώ πλέον προτιμούμε τη χρήση ταινιών LED. Και αυτό γιατί:

  • Οι ταινίες LED μπορούν να κοπούν ανά 10, 20, ή ακόμη και λιγότερα εκατοστά.
  • Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους κλασσικούς φωτοσωλήνες.
  • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων καθώς και μεγάλο εύρος τόνου μεταξύ θερμού και ψυχρού.
  • Ο φωτισμός κάθε ταινίας είναι ανάλογος του τύπου και των Watt.
  • Είναι συγκριτικά πολύ πιο οικονομικές στην κατανάλωση ρεύματος.
  • Υπάρχουν αδιάβροχες για εξωτερικούς χώρους  (σκάλες, κήπος κτλ).
  • Υπάρχουν είδη που δέχονται dimmer, ώστε να ρυθμίζετε την φωτεινότητα ανάλογα με τις ανάγκες σας.
  • Είναι πολύ λεπτές και εύκαμπτες.
  • Υπάρχουν ειδικά προφίλ για προστασία και καλύτερη εμφάνιση αν επιδιώκετε ένα πιο επαγγελματικό φινίρισμα.

Δημιουργήστε ιδιαίτερο φωτισμό και αναδείξτε το σπίτι ή την επιχείρηση σας με κρυφούς φωτισμούς από LED φωτοσωλήνες, και ΝΕΟΝ 230V. Ακόμη, αναδείξτε το χώρο σας και αντικείμενα με LED ταινίες αυτοκόλλητες 12V – 24V – 230V. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία στεγανών και μη στεγανών LED ταινιών χαμηλού, μεσαίου, υψηλού και υπέρ υψηλού φωτισμού.

φωτισμός με led

Κρυφός φωτισμός – Υπέροχες ιδέες για το σπίτι σας

Τα ράφια στο στόχαστρο

Με μια ταινία LED στο πίσω ή στο κάτω μέρος των ραφιών σας, αμέσως – αμέσως δίνετε μια τελείως διαφορετική εκδοχή του χώρου σας. Με αυτόν τον τρόπο έχετε εστιάσει όλο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, αν τυχαίνει να έχετε και το γραφείο σας στο ίδιο σημείο, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Έμφαση στα βιβλία

Δεν έχει σημασία αν είναι best sellers ή πρώτες εκδόσεις, τα βιβλία της σχολής σας ή η αγαπημένη σας συλλογή comics! Μια LED ταινία είναι ότι χρειάζεστε στο πάνω μέρος κάθε ραφιού, όσο το δυνατόν πιο έξω, ώστε να τραβήξετε τα βλέμματα.

Φως στην ντουλάπα

Ο κρυφός φωτισμός είναι το κλειδί όταν ένα απλό φωτιστικό δεν είναι επαρκής σύμμαχος στα άδυτα της ντουλάπας μας.

Κρυφός φωτισμός και στην κουζίνα

Χρησιμοποιήστε τα οφέλη του κρυφού φωτισμού κάτω από τον πάγκο της κουζίνας προς τα συρτάρια και πάνω από τον πάγκο με φωτιστικά πάγκου για την επιφάνεια.  Αν έχετε μια μοντέρνα κουζίνα με συρτάρια που έχουν τζάμι, τότε οι ταινίες LED είναι μια τέλεια λύση, που όλοι θα μιλάνε γ αυτό. Συνδυάστε το με διακριτικά φωτιστικά για περισσότερη λάμψη και διαχρονική ομορφιά. Εγγυόμαστε μοντέρνα όψη και ατμοσφαιρική γοητεία!

Χρησιμοποιήστε κρυφό φωτισμό και στο μπάνιο

Ό,τι πιο μοντέρνο αυτή τη στιγμή! Αν θέλεις το μπάνιο σου να θυμίζει αυτό πεντάστερων ξενοδοχείων, η απάντηση είναι μια! Κρυφός φωτισμός! Προσθέστε τον γύρω από το έπιπλο του καθρέφτη  ή στο ταβάνι.

Το υπνοδωμάτιο πρωταγωνιστής

Για ένα ατμοσφαιρικό, μαγευτικό δωμάτιο, το οποίο θα είναι ο δικός σας παράδεισος, ο κρυφός φωτισμός αποτελεί την ιδανική λύση. Όλη η αισθητική του χώρου μπορεί να αλλάξει αν προσθέσετε γυψοσανίδα και κρυφό φωτισμό οροφής στο κέντρο του δωματίου σας.

Σαλόνι και κομψότητα

Το σαλόνι μας είναι το κυρίαρχο στοιχείο του σπιτιού μας. Αν θέλουμε να ξεχωρίζει για το στυλ του αλλά και να αποπνέει αίγλη και κομψότητα, τότε ο κρυφός φωτισμός είναι ιδανική επιλογή για να τον μεταμορφώσει το χώρο σε κάτι μοναδικό που όλοι θα μιλάνε για αυτό.

Αναδείξτε την βιτρίνα σας ή το bar σας

Έχετε γυάλινες βιτρίνες ποτών – ποτηριών ή bar στο σαλόνι σας; Προμηθευτείτε LED strips! Ένα κομμάτι ταινίας σε κάθε ράφι είναι αρκετό για να μεταφορτώσει το συγκεκριμένο σημείο στο χώρο σας. Εκμεταλλευτείτε το!

LED  και στο τζάκι!

Έχετε τζάκι στο σπίτι; Αν σας ενδιαφέρει η ιδέα, θα μπορούσατε να έχετε φωτισμένο τζάκι χειμώνα – καλοκαίρι!

Σκάλες και κρυφός φωτισμός

Ο σωστός φωτισμός της σκάλας είναι απαραίτητος και για λόγους ασφαλείας πρωτίστως αλλά και για αισθητικούς. Προσθέστε είτε ταινίες είτε LED spots και η διαφορά θα είναι αμέσως αισθητή.

Electroexpert Καβάλα krifos fotismos skalas

Συνοψίζοντας, ο κρυφός φωτισμός είναι από τις κορυφαίες επιλογές αν ψάχνετε ένας τρόπο να αναβαθμίσετε δραστικά τον προσωπικό σας χώρο και να του προσδώσετε μοντέρνο στυλ, διαχρονικότητα και απαράμιλλη κομψότητα. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει, καθώς σε συνδυασμό με διάφορες διακοσμητικές πινελιές, επιλέγοντας πάντα και το κατάλληλο σχέδιο ανάλογα και το μέγεθος και το ύψος κάθε χώρου, ανανεώνετε το χώρο σας ευχάριστα και εντυπωσιακά, προσθέτοντας μια αίσθηση βάθους και μια όψη σύγχρονου. Τέλος, ακόμη και αν καταφέρετε να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο και προϊόν φωτισμού, μην ξεχνάτε να συμβουλευτείτε τη γνώμη ενός ειδικού για την τοποθέτηση αυτών.

Η electroexpert είναι εδώ για εσάς, για κάθε ανάγκη σας, εύκολα, γρήγορα με ποιότητα και αξιοπιστία!
Εξοπλιστείτε με φαντασία και ξεκινάμε μαζί!

Για να μένετε πάντα ενημερωμένοι ακολουθήστε μας στο FACEBOOK.